Sunday, April 30, 2006

Okay Okay

I will post the answers to the Fact or Crap questions, although I really hate to because I've had more visitors this weekend than I ever have. I'm assuming you guys keep coming back to see if I've posted the answers and now nobody will come see me at all... but thats okay, I won't leave you in suspense any longer.

1. The characters Bert & Ernie on Sesame Street were patterned after Bert the cop and Ernie the taxi driver in It's a Wonderful Life.
Answer: Crap. Popular theory, but no go.

2. If you lived on Mars, you'd get an extra half-hour each day.
Answer: Fact. You'd get to sleep a half hour longer a day if you lived on Mars.

3. The Kiwi bird can neither see nor fly.
Answer: Fact. The national bird of New Zealand is almost completely blind and cannot fly and lives in a hole in the ground.

4. Dr. Seuss used only 50 words to write Green Eggs and Ham.
Answer: Fact. Dr. Seuss was bet $50 by a friend that he couldn't write a book using only 50 words. The result was Green Eggs and Ham.

5. A snail can crawl over the edge of a razor without cutting itself.
Answer: Fact. Two words...... Protective Mucus. (Nice visual eh?)

6. John Wilkes Booth's brother once saved the life of Abraham Lincoln's son.
Answer: Fact. Lincoln's son, Robert Todd, while traveling home from Harvard, lost his balance and fell between two railway cars. A fellow passenger pulled him from certain death. The heroic fellow passenger was Edwin Booth, brother of John Wilkes Booth, Abraham Lincoln's assassin.

7. Death Valley is the hottest place on earth.
Answer: Crap. It is the hottest place in North America, but El Azizia in Libya recorded a temperature 2 degrees hotter, of 136 Fahrenheit in 1922.

8. The Braille alphabet was invented by a boy who had been blinded by an awl.
Answer: Fact. Louis Braille was accidentally blinded by an awl at the age of 3. Later, while in a school for the blind, he was inspired by a military code of dots and dashes and came up with the idea of using no more than six dots per letter for a code that could be felt in the dark. He was 15 when he introduced the Braille alphabet.

9. The first Wimbledon tennis championship was organized in 1877 in order to raise money for a new lawn roller.
Answer: Fact. In 1875 the All England Croquet Club converted one of its croquet courts to the new sport of lawn tennis, but needed a roller to maintain the lawns, so they hosted a lawn tennis tournament in Wimbledon to raise the cash for the roller.

10. The first human in space was John Glenn.
Answer: Crap. He was the first American in space, but the first human in space was Russian cosmonaut Yuri Gagarin.

Final tally:

Sassan: 8/10
Markoos: 7/10
Odat: 7/10
Everyone else: 0/10

Congrats to Sassan, who won the ungodly amount of points and a tip of the hat from the Southern End of the United States.

I am guessing I will need to reinstate the Boondoggled List of Smartest People ever before too long.




3 comments:

Odat said...

:-(
I never win anything.......

Sassan Sanei said...

"Everyone else: 0/10"

Funny. Woohoo, I'm smarter than 6 billion people.

Just D said...

Scary, isn't it.

lol